Digital marketing

Topp 5 innholdsmarkedsføringstrender i 2023

1- Forståelse av hva din målgruppe trenger, vil være nøkkelen til suksess innen innholdsmarkedsføring i 2023.

Google sin «helpful content update» viser hvor viktig det er å forstå målgruppens behov, utfordringer og smertepunkter.

 1. Å initiere og forbedre topp rangert innhold fungerer bare hvis det virkelig gir verdi til målgruppen.
 2. Dykk dypt ned i samtaler på sosiale medier og ha ekte interaksjoner med målgruppen din.

Hovedsakelig ønsker vi å gjøre innholdet så verdifullt som mulig for leserne våre.

Ettersom Google fokuserer stadig mer på innholds kvalitet, vil dette bli stadig viktigere. Google helpful content update som kom i 2022 er et klart bevis på dette.

Som navnet antyder prioriterer denne oppdateringen innhold som gjør at besøkende føler at de har fått en tilfredsstillende opplevelse. I denne sammenhengen er kvalitetsinnhold noe som imøtekommer en persons behov. Brukerne krever også informasjonsrik innhold på sosiale medier og andre media kanaler. Når det er sagt, er det ikke alltid veldig lett å vite hva som kreves for å gjøre et stykke innhold “så verdifullt som mulig”.

De fleste SEO spesialistene som jobber med innholds markedsføring pleier som regel å finne ut hva de skal skrive, ved å se på topp rangerte sider for et gitt nøkkelord for inspirasjon.

Denne tilnærmingen fungerer faktisk ganske bra i de fleste tilfeller. Men den antar at noen andre allerede har funnet ut den beste mulige tilnærmingen til dette emnet.

Vanligvis kan du gjøre det bedre.

Hvis du virkelig satser på å skrive en innholdsrik tekst, prøv å gå analyser din målgruppe dypere, som eks;

 • Deres utfordringer.
 • Deres smertepunkter.
 • Deres mål.

Du kan få masse innsikt ved å se på hvordan folk snakker om et emnet på nett. Sjekk diskusjonene som skjer på Reddit, Twitter, TikTok, Facebook-grupper og i fellesskapene i bransjen din. Se på hvilke temaer som blir dekket av foredragsholderne på bransjekonferansene dine.

2-Forbedring av innholdskvalitet vil være ditt nummer en prioritet

 1. Uansett størrelsen på din bedrift, kan alle lage nyttig og verdifullt innhold som gir resultater.
 2. Fokuser på mennesker og deres behov når du lager høy kvalitetsinnhold.
 3. Inkluder din merkevare historie når du skriver innhold i 2023.

Det spiller ingen rolle om du leder et Fortune 500-selskap eller driver et lite familiebedrift, du kan lage innhold som tilbyr ekte verdi for din målgruppe. Gjør det riktig og du vil se mer trafikk, klikk og konverteringer.

Del real livserfaring

Når noen lander på din nettside eller blogg, har de et formål og gjerne spørsmål de lurer på. De trenger noe nyttig, praktisk og originalt – og de håper du kan gi svar på det de lurer på.
Innholdet ditt bør derfor tilfredsstille målgruppens behov. Den bør svare så bra som mulig slik at det skaper tillit blant besøkende og en stor brukeropplevelse. En del av en stor brukeropplevelse er autensitet. Av den grunn bør innholdet ditt være basert på dine reelle livserfaringer. Dette vil hjelpe til å sørge for at innholdet er unikt og praktisk. For å oppnå dette er det best at du fokuserer på temaer som du føler deg trygg med.

Det er også greit å tilby original forskning og bruke fagpersoner som kilde for dine lesere.

Knytte innholdet til merkevaren din

Innholdet du lager bør også knyttes sterkt til merkevaren din. Dette sikrer at det gir et varig inntrykk.
Vurder hvordan hvert stykke innhold samsvarer med merkevarens stemme og historie.
For eksempel:
• Overfører innholdet de riktige verdiene og meldingene?
• Er tonen konsistent gjennom hvert innholdsstykke?
• Besvarer innholdet utfordringer og spørsmål som er relevante for målgruppen din?

Googles nyttige innholdsoppdatering, som også ble nevnt i den forrige trenden, har noen viktige retningslinjer for markedsførere: 

 • Deler innholdet ditt førsteklasses ekspertise og kunnskap?
 • Er nettstedet ditt fokusert på et klart emne, eller har det et definert formål?
 • Vil innholdet ditt informere leserne?
 • Vil leserne være fornøyd med hele opplevelsen?

For å oppsummere, er 2023 året med fokus på målgruppen og deres positive opplevelser.

Du bør lage innhold for den virkelige personen bak skjermen og gjøre ditt beste for å forstå hvem de er og hva de leter etter.

Topp 5 innholdsmarkedsføringstrender i 2023

3- Å bevise avkastning på investering vil være et hovedmål

Med budsjett under større kritikk, må markedsførere fokusere på det som virkelig betyr noe – avkastning på investering (ROI).

 1. Organisk søketrafikk vil være det viktigste målet for markedsførere i 2023.
 2. Markedsførere vil gjennomgå SEO-drevet planlegging og kreativ fortælling i innholdet sitt.

I tider med økonomisk usikkerhet vil merker kutte ineffektiv annonsespenning, slutte å leke med TikTok og fokusere på å være smartere med markedsføringsbudsjettene sine.

Min veddemål er at 2023 vil bli et år hvor man vender tilbake til grunnleggende innholdsmarkedsføring.

La oss se hvorfor.

Betalte annonser og sosiale medier står for mindre enn 10% av B2B-nettsteds-trafikk, leads eller salg. Selv for e-handel er tallet mindre enn 20%.*

Så, hva er den største og mest effektive kilden til markedsføringsavkastning for merker?

I alle bransjer, fra teknologi til produksjon og fra ikke-kommersielle til farmasøytiske, er svaret: organisk søk og referanstrafikk.

Og det er alt generert av innholdsmarkedsføring!

Så hva er grunnleggende innholdsmarkedsføring? Vi snakker om:

 • SEO-drevet planlegging
 • Kreativ fortælling
 • Konsistent innhold

Når vi vender tilbake til grunnleggende, vil også måling av avkastning på investering bli et varmt tema igjen. (Du kan lære mer om innholdsmarkedsføringsavkastning i neste avsnitt.)

Innholdsmarkedsførere vil bestemme hvilke resultater salgs- og merkevareavdelinger trenger mest – og deretter kan innholdsmarkedsføringsstrategien knyttes direkte til forretningsmål. 

* Tall fra Marketing Insider Group-forskning.

4-Bedrifter vil lete etter pålitelighet fremfor nyhet

Algoritmene på sosiale medier vil fortsette å forandre seg, og når merkevarekontoer får belønning eller straff som et resultat, vil markedsførerne lete etter stabilitet.

 1. Bedriftens egne nettsteder vil være den foretrukne kanalen for distribusjon av innhold, gitt denne usikkerheten rundt sosiale medier.
 2. AI-verktøy som ChatGPT vil hjelpe merkevarer med å skalere produksjonen, men vil også generere massevis av lav kvalitet innhold. Merkevarer trenger originalt, undersøktoriginal innhold av mennesker for å skille seg ut.

Sosiale medier-plattformer vil fortsette å utvikle funksjoner som gjør det vanskelig for folks å koble seg fra plattformen og konsumere innhold. Når algoritmene endrer seg, blir de mindre forutsigbare og mindre pålitelige for å generere leads og kunder.

Innhold publisert på en plattform som bedriften eier (deres nettsted) vil derfor bli mer og mer prioritert i 2023: De vil fortsette å generere leads og salg og vokse over tid når mer innhold og trafikk legges til.

Med lanseringen av ChatGPT, vil AI-assistert innholdsproduksjon bli en viktig aktør i 2023. Det vil gi nettsideeiere muligheten til å få utviklet innhold raskere og enklere for å få trafikk.

Men det er en bakside. Det vil være masseproduksjon av ikke-originalt, fluffy og ukorrekt innhold. Menneskelig undersøkt, høykvalitets, unikt innhold vil skille seg mer ut enn noensinne i 2023.

5-Rangering vil være mindre viktig, men klikk gjennom-ratene dine vil telle

Søkeresultat-sider utvikler seg, og det å være nummer én betyr ikke lenger suksess.

 1. Merkevarer vil fokusere på kvalifisert, høy konverterings trafikk fremfor nesten alle andre hensyn.
 2. Det er mange måter å bli synlig på, uten å rangere i søkeresultatene – og å lage minneverdig, oppfinnsomt innhold bør aldri undervurderes.

I 2023, vil den største trenden ikke ha noe å gjøre med hvordan innholdet ditt rangerer. Den største trenden handler alt om klikk-gjennom-ratene. 

Rangeringene dine kan stige, men trafikken din fortsetter å falle. Det er flere grunner til dette, og de har alle med nye funksjoner i søkeresultatene å gjøre:

 • Besøkernes behov blir møtt uten at de trenger å klikke på noe; de kan se relaterte spørsmål, fremhevede snippets eller kunnskapspaneler 
 • Besøkernes behov blir møtt av et ikke-web-format; for eksempel kan de se en video, et bilde eller et kart 
 • Det er så mye visuelt støy i søkeresultatene at de tradisjonelle organiske rankingene går tapt i blandingen

SEO-byråer vil deprioritere ranking-rapporter og innholdsmarkedsførere vil begynne å spore klikk-gjennom-rater. I tillegg må merkevarer fokusere på kvalifisert, høy konverterings trafikk.

Hvordan?

 • Du kan være synlig på andres høye-presterende nettsteder gjennom gjesteblogging og digital PR 
 • Videoer kan skape oppmerksomhet uten å drive trafikk i det hele tatt; optimaliser dem for å rangere i Google for nøkkelord som viser videoer i resultatsidene 
 • Amazon, LinkedIn, Reddit, Quora og et dusin andre store tekniske nettverk gir deg også massevis av synlighet 

Til slutt, hold deg i tankene ved å lage minneverdige innhold, hold kontakten med dine publikummer ved å bygge e-postlister og bygg fellesskap gjennom arrangementer.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button