SEO-kategorier
Trending

Hva er Google Helpful Content Update

Google annonserte en oppdatering om dette emnet samtidig som de påpekte at den skulle lage viktige og nyttige sider for brukerne. I denne artikkelen vil jeg forsøke å gi deg informasjon om oppdateringen, som fortsatt er i en tidlig fase. Jeg skal prøve å holde artikkelen oppdatert etter hvert som jeg får sjansen. 

Google annonserte forrige uke at algoritmeoppdateringen «helpful content update» vil bli rullet ut globalt på den engelskspråklige SERP denne uken:

FElfRJ8TLTSd7Wxd9vAhs4MGXE2 xshjDLf m6WF4wvelykVe6ofF8SS78s1MB9YxwhCeCuY9h5E3n4YvPTvMTd82nKbgn77 NVWD6zzvXmbwL8ly 0vLDJZK2LrDyxwtQZuDGdSvCzexqWQCa1 Y8YXJtCJOlI74vhl pr9dYXXijHHGSRDR1wfw

Hva er en nyttig innholdsoppdatering (helpful content update)?

Oppsummert er en nyttig innholdsoppdatering (helpful content update) en oppdatering på Google som reduserer ytelsen til nettsiden når den oppdager innhold som ikke hjelper folk eller som ikke gir nøyaktig informasjon, ved å luke ut innhold skrevet for å oppnå rangeringer.

Hvis nettsiden din er klassifisert som «ubrukelig» på grunn av dets manglende innhold, kan Google se på nettsiden som ubrukelig og gi deg mindre rangeringer. Foreksempel, hvis 20 % av din nettside består av innhold med høy kvalitet og 80 % av innhold med lav kvalitet, risikerer nettsiden din til å klassifiseres som ubrukelig.

Forslag til nyttige innholdsoppdateringer (helpful content update)?

For å unngå å bli negativt påvirket av oppdateringen, anbefaler Google at du stiller deg selv noen spørsmål. Jeg vil gjerne illustrere dette med noen eksempler:

Har din nettside et primært mål eller fokusområde?

Det vil være en fordel å angi ditt ekspertiseområde og primærtjeneste tydelig. Hvis for eksempel en nettside handler om testing av sykkel, bør denne siden forklare hvordan de tester de beste syklene.Her ser du en nettside som forklarer hvordan de tester de beste syklene. 

oGifkQ705YeFtwj5tCwIpbcrfBNzCqj CG8MDXy0a1zSiK4EBP5Bs3Wr bAiZ8U0Ua9W3JdYNjFL qzFwf1CUOSIazqHq0OvKDr LOh8mTUpT1Y55cUfObD ePPbr
lifyV77duoe4NvoxypQzlW0BADKcBQFxF0dicXNCteTQGhk2579GtutcLX9xIFLYJaODCWH9 z OoHZq0nBy4wz 2SxpRLRb9 yPv676Mq1 xxZWgQc7V8UkUM36HFJC3juiwN rPSXQLyqWiWRiP CQoxfxOvsG26yNTyHR0Mo5Fp7uau7 skZ qQ

 

Akd8qy8S3D5ulrwvjfa2vu7V7hpzFQsz3z0imx57DMqFo3HkzQX7Q26x75Q8xaXChzf475a

La oss ta et annet eksempel, la oss se på søkefrasen «boliglånskalkulator». Hvis du skriver 2000 ord som handler om denne tjenesten og  ikke gir et beregningsverktøy på slutten av innholdet, kan det hende du faktisk ikke møter fokuset til brukerne. Derfor bør det å hjelpe folk være hovedmålet ditt utenom SEO. 

t 5E6OmfhTipdvVHkPxdz3hTxXG6VRJAGZP17bCaamxd1yGb2b8hrgTqpWgGvDiBRRp4XEpj70B3Fm av mPS dJhah

Viser innholdet ditt tydelig ekspertise og dyp kunnskap på en profesjonell måte?

Dette er vist i eksemplet nedenfor. Før du begynner å lese artikkelen, kan brukeren se alle følgende detaljer:

wgdeBoBJ7vSPW ZEsZ5y4o5e wtoWbfN8 MPByIrZn6tAVJSMrKml49AYLoC9WZptWxUeP

Hvis du for eksempel har en reiseblogg, kan Google vurdere det som mer verdifullt å bruke bilder av folk som reiser til relaterte steder i stedet for arkivbilder:

YUOeayMXxQEHJZCpQkjjr1H7MZdu3 Mktw2y 4ewj qWHNZO5Jshu pdExZRbn7DrBfcXggAn0lLqCsK RhbSDAsrcwsM2gBXHRTZQN 8HZDmCLXjoZQATKUP0oQlow8iA46aGt56T154KmNrxGAFDaMi62VWmp

Har du en målgruppe som vil finne dine innhold relevant?  

Mange SEO-entusiaster kan nå bruke innhold som er produsert av selskaper som Ahrefs på deres nettside. Du kan planlegge innhold som vil nå din målgruppe og hjelpe dem med å finne din nettside eller et produkt. 

4MwJryOWO Z4h rciI4Ja 0KHmDjSahz4

Vil noen som leser dine innhold, få en positiv opplevelse?

Hvis du har en produktanmeldelsesside, bør du spørre deg selv: «Hvilket detaljer ønsker jeg egentlig å vite?» Det er viktig å ikke tenke på innholdsstruktur som bare ren tekst men heller fokusere på hva som er viktig å skrive om,  for eksempel kan du tydelig vise fordelene eller ulempene til et bestemt produkt:

qDX2IZYTt2WFSWDNbucW8NBYCsGbyBfp4r0rViXZC6a J7PJtFmvROoUlh1pTOqO6PllHAABt8cqmhuWWEokMJfipXE6aIlprElePMHjjFq6 DYrr1Bhy8JSeFs6Kow73bOWN0kOcXDX v4Hdc1lAcK6izl9vQ3aUh1eFqqTKSJ 0 GBt4zDRCYUuA

Etterlater du de besøkende med et inntrykk av at de har fått nok kunnskap fra innholdet på din nettside? 

Du bør sikre at innholdet du lager for din målgruppe er det beste i dens kategori. Din nettside bør gi en detaljert informasjonen som tydelig viser at du er ekspert i akkurat det feltet. På denne måten vil kunden la vær å besøke andre nettsider. Dette vil øke tilliten til din merkevare.

eKn1US 7A1yZSaL38joThFrsEE34oG6sAkdnBZ9duIRWm1Po8yesrOkG40cSqIZVEDypgUMi62K IUv D2iw Dvqs BOOvVOlR91Mc7jMtce6J3eLzUhoSSdTU1gdhFYB3k2L9lvqZdYwme0S2bMes sSi2ygME8kawuywODavw2sMy5ksdMianYVA

Når jeg besøker denne siden ser jeg posisjonen til norske lag. Siden alt er klart og tydelig vil jeg naturligvis ikke besøke andre nettsider. Her kan jeg lære mer om poengene uten å besøke en annen nettside. 

Svarer innholdet ditt på et spørsmål som egentlig ikke har et svar, for eksempel å spekulere på en utgivelsesdato for et produkt, en film eller et TV-program som ennå ikke har en fast utgivelsesdato?

Et annet eksempel som vi kan se på er når brukere søker “ når skal ny versjon av Iphone lanseres?”. På søk som “Iphone 14” kan man finne søkeordet på overskrifter uten at det vanligvis svarer på spørsmålet vi lurer på som foreskempel feil utgivelsesdato. Dette kan skade vår SEO arbeid. Det er akkuratt i dette tilfelle Google helpful content update utgjør sin rolle.

1sS8vbzLII9zHv4BwvCkLmk2R8eP9zr KULe e

Produserer du innhold uten å fokusere på antall ord?

Skriver du innhold med fokus på ordtelling, bør du slutte med det nå. Det vil være tilstrekkelig å skrive nok innhold til å svare på spørsmålene som brukerne leter etter. Det viktigste er at du brukeren får en opplevelse hvor han kan finne svar på det han lurer på. 

Sist men ikke minst kan du også undersøke hvilket andre relaterte spørsmål brukere søker etter på «Folk spør også» delen og kanskje finne ut om hva brukere er interessert gjennom de relaterte spørsmålene.

BwfQjTd2dltPops8E55FeyvSV9XSK27y H6FZe9YptREh6fHCLWRS4BWSk1FeGcCPOHgX9wHgO922jYWNbGi8IQfLu9EZVUw8ij09dc9TbsBg2lNSLaaLRSsIeaVexc8l2QvgFqUTJLmAdrXZvQ8ZDHGr

Den største feilen: SEO-vennlig innhold!

Hvis du skriver SEO-vennlig innhold, vil denne oppdateringen utvilsomt påvirke deg når Google update begynner å virke på alle språk.  I stedet for detaljer som «x antall underoverskrifter og følgende ord», bør målet vårt være å lage «brukerorientert innhold» og samarbeide med de som lager det. Du bør hele tiden vurdere hvem din målgruppe er og hvordan du skal presentere svaret som denne målgruppen forventer.

Du kan lese denne artikkelen for SEO-strategi.

Spørsmål om Google Helpful Content Update  

Blir produkter som Google Discover og Google News påvirket av denne oppdateringen?

Nei, det er annonsert at det kun er Googles søkeresultater som vil bli påvirket foreløpig. Oppdateringen kan også påvirke disse kanalene i fremtiden. Spesielt utgivernettsteder som produserer innhold av lav kvalitet, forventes å bli påvirket i løpet av de kommende månedene.

Hvor lang tid tar det å fullføre oppdateringen?

Full utrulling forventes å ta flere uker.

Hva med innhold generert av automatiseringer som GPT-3?

Google kan oppdage ubrukelig innhold generert automatisk av GPT-3 og gi lavere siderangeringer over tid.

Er det noen oppdateringer på de norske resultatene?

Nei, den har ikke påvikret norske søkeresultatene enda.

Vil oppdateringen også påvirke strukturer for undermapper/underdomene?

Ja, denne oppdateringen vil påvirke hele nettsiden i stedet for bestemte sider.

Hvilke kategorier/næringer vil bli påvirket?

Ifølge Google er denne oppdateringen spesielt viktig for;

  • Nettsider som inneholder nettbasert opplæringsmateriell, nettsider med kunst og underholdning.
  • Nettsider som publiserer innhold om shopping og teknologi.

Kan vi få tilbake vår posisjon på søkeresultatene hvis vi blir påvirket av oppdateringen? 

Ja, men dette krever at du regelmessig oppdaterer og kontrolerer dine innhold. 

Er denne oppdateringen en straff?

Nei, det er ikke manuell handling eller spam-handling. Det opplyses at det kun er et nytt signal.

Hva kan vi gjøre med dårlig sidekvalitet?

Disse sidene må identifiseres og oppdateres for å få høy kvalitet. For eksempel, hvis du har et innhold med tittelen «Hvor mye er prisene på iPhone 13?» må du tydelig oppgi pris eller prisklasse med aktuell informasjon. 

Er dette en engangsoppdatering?

Nei, Googles algoritmer vil bestemme innholdets relevanse og fordel med jevne mellomrom (for eksempel en gang i måneden). Ordningene som vil bli gjort vil ikke gi umiddelbare fordeler. Det vil ta litt tid før algoritmen oppdager at du planlegger å fikse din nettside.

Du kan også få informasjon ved å gå gjennom tidligere Google-algoritmeoppdateringer.

Selv om du produserer flott innhold akkurat nå, har du sannsynligvis dårlig kvalitet på sider fra år tilbake. For eksempel kan innhold skrevet om et hett tema for tre eller fire år siden nå anses som lav kvalitet. Konkurrentene dine kan ha skapt mer omfattende innhold enn deg over tid. Når du legger planene dine, kan du gå tilbake og sikre at det gamle innholdet ditt oppfyller gjeldende innholdsstandarder.

Nyttig ressurs: Google Helpful Content Update

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button