SEO-kategorier
Trending

SEO-trender i 2023

Som dere vet har Google begynt å øke oppdateringene sine oftere. Google trenger ikke store oppdateringer for å prøve noe nytt. Av denne grunn er vår oppgave å følge oppdateringene så mye som mulig og ta vår plass fra begynnelsen. I denne artikkelen vil jeg liste opp SEO-trendene som venter oss i 2023.

1-UX: Brukeropplevelse

Hvis du skulle spurt meg om hvilket funksjonen Google bryr seg mest om, ville jeg nok sagt UX. Google elsker sider som er søkevennlige og enkle å bruke. Google måler brukeropplevelsen og viser den til oss som en rangeringsfaktor. Kanskje kan hvert neste element betraktes som en undertittel av UX.

2-Siders Hastighet

Web Vitals-poeng har blitt en realitet for nettsteder. I forskningen utført av Amazon i 2006, ble det publisert en artikkel som viste at hver 100 ms utgjør en tap på 1% når det kommer til inntekt. Dersom denne forskingen ble utført i 2023 ville inntektstapet vært mye høyere. Glem heller ikke at google oppretter et gjennomgangsbudsjett for din nettside, og du bruker dette budsjettet unødvendig med sene åpningssider.

3- Talesøk:

Med utviklingen av smarte assistenter som jobber med kunstig intelligens som Siri, Alexa, Google Assistant og Cortana, har stemmesøk blitt mer vanlig. Så hva bør vi gjøre? Mens du gjør søkeordanalyse, bør du også undersøke quaro, reddit og relaterte forumsider (fx : ung.no) i landene du bor i og prøve å forstå hvordan folk stiller spørsmål.

4-Videoinnhold

Det ville ikke vært feil å si at Youtube er den nest største søkemotoren i verden. Videoinnhold øker dag for dag. Sammen med Tiktok har bruken av videoinnhold økt voldsomt med instagram reels og youtube short. Brukere ønsker nå å se videoinnhold.

5-Featured Snippets (rank zero)

I videoinnholdsdelen skrev jeg at brukere nå ønsker å se korte videoer. Dette er fordi folk ikke ønsker å bruke lange perioder på ting lenger. En annen versjon av dette er skriftlig innhold. Hvis du kan gi svaret på spørsmålet brukeren ser etter i noen få setninger, kan google belønne deg med 0 plass. Av denne grunn er det svært viktig å kjenne brukerens søkehensikt og skrive kort og konsist innhold om hva det gjelder. .

Egentlig kunne jeg ha utvidet listen litt lenger, men jeg synes disse 5 punktene er de viktigste. Er det noe du ønsker å legge til?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button